Wednesday, January 7, 2015

Як не втратити роботу, не встигнувши на неї влаштуватися

Навіть коли ви знайшли собі нове місце роботи, є ймовірність втратити його, не встигнувши і приступити до своїх обов'язків. Не найприємніша ситуація, але це може трапитися з кожним із нас.

Уявімо ситуацію: ви працевлаштовані в даний момент, але знайшли інше цікава пропозиція. За вимогами ви саме той, хто потрібен цієї компанії - повна відповідність досвіду та навичок. Співбесіда пройшло відмінно. Ви вразили інтерв'юера і обговорили всі важливі моменти. Робота у вас в кишені.

Багато відчують себе в цій ситуації переможцями і з великою ймовірністю будуть відповідне поводитися на поточній роботі. Відносини з керівництвом і колективом, які і так можливо були не ідеальні, можуть стати ще гірше. Але що втрачати, коли ви вже однією ногою на іншій роботі.

Але ж ніякі документи ще не підписані. Ви звертаєтеся до свого «новому» роботодавцю, щоб уточнити ваше працевлаштування. Виявляється все пройде не так швидко, їм потрібен ще час на узгодження, а вам як і раніше потрібно ходити на стару роботу. З часом ви станете більш дратівливим і недбалим через невизначеність, будете продовжувати дізнаватися, коли ж вам виходити на нове місце.

У підсумку на нову посаду вас так і не прийняли, а на старій роботі справи пішли не дуже добре. Виявилося, що потенційний роботодавець був задоволений вашими професійними якостями, але за іншими критеріями ви йому не дуже підійшли: не підходящий темперамент, зовнішній вигляд, зарозумілість, завищені або занижені амбіції, це могло бути все, що завгодно. І розглянувши за цей час інших кандидатів, вони вважали за краще вам когось іншого.
Висновки

З різними нюансами і подробицями така історія може трапитися з багатьма. Які ж висновки можна зробити? Як не втратити роботу, яка у вас вже майже в руках, і як не втратити ту, яка в руках в даний момент? Досить просто, для цього сайт підготував 4 простих рекомендації.

Залишайтеся професіоналом
Якими б не були обставини, які б не були стосунки з керівництвом і колегами, завжди залишайтеся професіоналом, який належним чином виконує свої обов'язки.

Ніяких передчасних висновків
Якщо ви ідеально підходите на вакансію, і інтерв'ю пройшло досить успішно, це ще не означає, що ви прийняті. Поки ви не приступили до своїх нових обов'язків, не вважайте, що справу вже зроблено. Все може в будь-який момент змінитися.

Не спалюйте мости
Не варто перекладати не дуже хороші стосунки з керівництвом або колегами в погані стосунки. Якщо ви і перейдете в іншу компанію, не відомо, що може чекати вас в майбутньому в професійному плані. Вам можуть стати в нагоді корисні знайомства, а може ви знову будете там працювати. Краще ці відносини налагодити перед відходом, а не навпаки.

Не тисніть
Відправити після співбесіди менеджеру з персоналу листа з подякою - це нормально, і навіть добре. Але не варто дзвонити щодня, щоб дізнатися, як рухається процес прийняття рішення і вашого подальшого працевлаштування. Нікому не подобається надмірний тиск, HR-менеджерам теж. Це може стати і причиною відмови. Все має бути в міру.


Головне не давати емоціям диктувати вам вчинки, які можуть негативно позначитися на професійній діяльності. А ці 4 ради допоможуть вам у цьому.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su