Tuesday, January 13, 2015

Основні критерії оцінки вакансій

Під час пошуку роботи ми переглядаємо велику кількість оголошень про вакансії і відвідуємо не одне співбесіду. Як же правильно визначити якість потенційної роботи, щоб у результаті не шкодувати?

Всі претенденти відрізняються за професійними та особистими якостями, навичкам і досвіду. Вакансії і компанії теж всі різні, тому знайти вдале відповідність не так-то й просто. Щоб при виборі нової роботи знизити шанс для шукачів «обпектися» і шкодувати про своє рішення, сайт склав список з 5-ти критеріїв, за якими потрібно оцінювати вакансії.
Обов'язки

Уважно оцініть завдання, які вам належить виконувати, і уточніть всі питання на співбесіді. Якщо потенційні обов'язки нижче вашого рівня компетенцій, то робота буде в тягар, не дивлячись на те, що буде легко виконуватися - час в нудьзі тягнеться важче. Якщо завдання співставні або трохи вище ваших можливостей, тобто поле для зростання, вдосконалення навичок та придбання корисного досвіду. Якщо ж ви відчуваєте, що не впораєтеся з обов'язками, то краще не ризикувати - ви заощадите багато нервів і уникнете безліч неприємних ситуацій, бесід і, можливо, звільнення не за власним бажанням. Беріться за складні завдання, якщо дійсно впевнені в своїх силах.
Посада та колектив

Зверніть увагу на статус майбутньої посади і дізнайтеся більше про колектив. Щоб виконувати важливі завдання потрібні відповідні повноваження, а іноді і допомогу. Часом роботодавці ставлять такі завдання на одного співробітника, з якими непросто впоратися і втрьох. Якщо ви претендуєте на посаду керівника відділу, оклад якого залежить від результатів, а потім з'ясується, що у відділі крім вас всього одна людина, і той недавній студент, вас це навряд чи обрадує.
Умови роботи

На роботі ми проводимо більшу частину свого часу, до того ж продуктивність і результати безпосередньо залежать від нашого комфорту. Тому не забудьте придивитися до офісу компанії і загальної робочій обстановці. Відстань від будинку до роботи теж грає важливу роль. Навіть комфортну і прибуткову роботу можуть зіпсувати щоденні 4-х годинні пригоди в дорозі. Міряти це відстань краще часом в дорозі, а не в кілометрах - невелика відстань може втратити свою перевагу при постійних пробках і незручною транспортній розв'язці, а великий кілометраж здасться непомітним завдяки метро.
Перспективи

Також важливо оцінити можливості компанії, щоб трохи передбачати і своє майбутнє в ній. Чи був у компанії зростання за останній час? Наскільки перспективна сфера її діяльності? Чи реальний кар'єрний ріст і збільшення окладу? Врахуйте, що просуватися по кар'єрі в одній компанії комфортніше і безпечніше, ніж стрибати з місця на місце.
Дохід

Зарплата, яку вам обіцяють, повинна бути реальною. Якщо половина суми залежить від різних факторів, то уточніть та оцініть наскільки всі умови здійсненні. Не забудьте дізнатися всі тонкощі так званого «соцпакета» - безкоштовне харчування, оплата мобільного телефону, проїзду, лікарняних та інші дрібниці можуть переважити вигоду від вищого окладу в іншій компанії, або ж навпаки - можуть бути переоціненими.


Запити, бажання та обставини у кандидатів різні. Комусь до душі одноманітні завдання, які можна неквапливо виконувати, хтось любить справжні виклики, одні воліють горизонтальну кар'єру, інші жадають кар'єрного росту, комусь буде достатньо стільця з чотирма ніжками, а інші не можуть працювати без м'якого офісного крісла. Все дуже індивідуально, тому важливо, щоб ця індивідуальність була порівнянна з пропозицією і можливостями роботодавця. Не соромтеся задавати питання , щоб зуміти правильно оцінити пропоновану вакансію.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su