Tuesday, January 13, 2015

Робота в Німеччині для українців

Німеччина - одна з найбільш розвинених країн світу з високою заробітною платою і комфортними умовами праці. Фахівці різних держав приїжджають сюди, щоб отримати престижну вакансію і зробити успішну кар'єру.

Cейчас в Німеччині працює близько 140 тисяч українців. Якщо ви вирішили працевлаштуватися на німецькій території і не знаєте, що для цього необхідно, то, сподіваємося, наша стаття буде для вас корисною.

Згідно із законодавством Німеччини трудова діяльність іноземців в ній здійснюється на підставі робочої візи. Робота за туристичною чи гостьовою візами протизаконна. Отже, з чого почати? Перш за все, необхідно вивчити німецьку мову. З його знаннями ви будете себе почувати в чужій країні, «як риба у воді». Якщо у вас відсутні знання німецької мови, то пройдіть навчальний курс з отриманням сертифікату рівня B2.

Крім цього, необхідно знайти роботодавця, який готовий взяти вас на роботу. Для цього можна звернутися на сайти міжнародних центрів трудової міграції, які є як в Україні, так і в Німеччині. Вони пропонують працевлаштування українцям віком 20-55 років. На ваш вибір тут доступний широкий спектр технічних спеціальностей - будівельники, архітектори, педагоги, лікарі, програмісти, вчені, сільськогосподарські працівники (сезонні роботи зі збору врожаю) та ін.

Мінімальна зарплата при восьмигодинному робочому дні становить 1300 євро на місяць. Місячний дохід зазвичай варіюється від 1,5 до 5 тис. Євро залежно від кваліфікації та професії фахівця. На сайті ви заповнюєте анкету, після чого прямуєте інструкцій цього порталу, або телефонуйте за телефонним номером, вказаним на сайті. Якщо у вас є адреси конкретних фірм, підприємств, науково-дослідних центрів, то можна направити їм своє резюме німецькою мовою по факсу або електронною поштою.

Після того, як ви знайшли роботодавця необхідно отримати запрошення з його боку. Для цього з вашого боку підготовляється необхідний пакет документів (фотографії, диплом, трудова книжка, закордонний і український паспорт, рекомендації). На підставі отриманого офіційного запрошення ви оформляєте в посольстві «синю карту» з можливістю працювати в Німеччині строком до 3 років (якщо зарплата становить 3000 і більше євро на місяць), або робочу візу на 1 рік (зарплата менше 3000 євро на місяць).

Після прибуття до Німеччини згідно з місцевим законодавством ви зобов'язані протягом 10 днів знайти собі житло і зареєструватися у відомстві у справах іноземців. Вартість оренди житла в залежності від міста становить 200-600 євро на місяць. Після цього можете приступити безпосередньо до роботи за контрактом.

Якщо ви не володієте німецькою мовою, і у вас поки немає особливих навичок в якій-небудь професії, то для молодих українців на території Німеччини можливий праця за програмою Au Pair. Згідно Au Pair юнакові чи дівчині з України у віці 18-24 років надається безкоштовне житло та харчування в німецькій родині, сплачуються невеликі гроші на кишенькові витрати (260 євро в місяць).

За вашим бажанням приймаюча сім'я також оплачує відвідування вами курсів німецької мови. Натомість ви доглядаєте за їхніми дітьми, робите прибирання житла, прати, прасувати, готуєте їжу. В цілому програма Au Pair розрахована на трудову діяльність у Німеччині протягом 6-12 місяців. Взяти участь у цій програмі можна завдяки онлайн-реєстрації на сайтах спеціалізованих агентств.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su