Tuesday, January 13, 2015

Виправдана брехня на співбесіді

Навіть якщо ви трохи прикрашати дійсність, щоб представити себе в більш вигідному світлі перед роботодавцем, то це все одно брехня, якою б незначною вона не була. Чи може тут бути золота середина?

Якщо запитати у роботодавців - вважають вони брехня в резюме або на співбесіді прийнятним способом справити враження, то, зрозуміло, всі вони дадуть відповідь негативно. Вважається, що брехня шкодить кандидатам більше, ніж невигідна правда. Але наскільки теорія насправді відповідає практиці, і чи може існувати брехня на благо? Якщо подивитися на це трохи з іншого боку, то правильно подана інформація, яка підкреслює ваші достоїнства, служить ще одним доказом, що ви зацікавлені в роботі.
Правда на шкоду

Розглянемо два питання, брехня у відповідях на які можна порахувати виправданою, якщо правда працює не на вашу користь.

«Чому ви пішли з попереднього місця роботи?». Якщо насправді причина в жахливому керівника, скороченні штату, низькій зарплаті чи поганих відносинах з колегами, то більш прийнятним буде інша відповідь. Адже, говорити погано про колишнього начальства і колег категорично не можна. Тому що потенційний роботодавець спроектує ці відносини на свою компанію, і може порахувати, що проблема була в вас, навіть якщо це і не так. Прагнути до більшого окладу - логічно і правильно, але рекрутер може порахувати вас меркантильним людиною, якій постійно мало. Хоча й сам би не погодився працювати за тут зарплату, яку ви отримували. Але такі правила гри. Скорочення - досить поширена причина звільнень, часто при цьому компанії позбавляються від найменш значущих і продуктивних співробітників, одним з яких вас і порахують. І навіть якщо ви потрапили під скорочення абсолютно не через це, довести це буде дуже складно.

Щоб не потрапити в явно програшну ситуацію, деякі здобувачі пояснюють своє звільнення обставинами особистого характеру або прагненням реалізувати набутий досвід і навички, які потрібно буде назвати, у більш цікавій компанії на новому рівні. Як правило, це нерідко виявляється правдою, хоч і не основним приводом.

«Чому ви так довго шукаєте роботу?». Висока конкуренція на ринку праці може змусити дійсно довго шукати відповідну позицію хорошого фахівця, і справа зовсім не у вашій некомпетентності. Але у інтерв'юера може бути зовсім інша думка щодо цього. Якщо за цей період ви проходили додаткові курси чи тренінги, підробляли на фрілансі без офіційного оформлення, то перш за все варто сказати про це. Це буде не просто відповіддю на настільки складне питання, але і додасть вам кілька додаткових балів. Обставини особистого характеру так само є досить вагомою причиною тривалого пошуку роботи.
Під забороною

сайт не рекомендує приписувати неіснуючі престижні місця роботи і посади - вас легко розкусять. Говоріть правду про професійні якості і навички. Якщо вам не вистачає якихось знань, то краще визнати це, але висловити готовність і велике бажання навчитися в найкоротші терміни.


Іноді правда може бути неправильно сприйнята і інтерпретована. У цьому випадку не тільки ви втратите можливість отримати роботу, але й сам роботодавець може упустити хорошого співробітника. Ця грань дуже тонка і, звичайно, ніщо не може виправдати брехню, навіть якщо вона буде корисна і вигідна обом сторонам. Пам'ятайте, що навіть невелика брехня в резюме або на співбесіді може розкритися з часом і вдарити по вашій репутації.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su