Tuesday, January 13, 2015

Як і навіщо дізнаватися причини відмови

Співбесіда - корисне випробування. Але як і будь-яке випробування, його можна не пройти. Відбутися це може по масі причин, про які ви можете тільки здогадуватися, а найвірніший спосіб дізнатися їх - запитати роботодавця.

Отримати зворотній зв'язок після співбесіди від роботодавця дуже важливо. Особливо якщо випадки відмови неодноразово повторюються, а знайти об'єктивних причин для висновків по раніше не вдається. Але від питання - що роботодавець побачив на співбесіді, до - чому було прийнято рішення відмовити - велика прірва. На жаль, в більшості випадків можна лише отримати типові розмиті висловлювання: «вакансія закрита», «нам більше підійшов інший кандидат» і т.п. Справа в тому, що роботодавці бояться наслідків у разі, якщо причиною для відмови були необ'єктивні причини: індивідуальні особливості поведінки, дисципліна, невідповідність ділових якостей, погана самопрезентація і т.п. Але з цієї ситуації можна знайти і коректний вихід.

Якщо по завершенню інтерв'ю ви відчуваєте, що програли цю битву, сайт рекомендує зібрати якомога більше корисної інформації.

По-перше, подякуйте інтерв'юера за бесіду, зробіть кілька компліментів його професіоналізму, хорошим питань, увазі до деталей і вмінню створювати приємну атмосферу - це допоможе розташувати представника компанії до вас.

По-друге, позначте, що незалежно від результату співбесіди його думка дуже важлива для вас, і ви будете вдячні за будь-які зауваження та рекомендації. Можливо, ви погано розкрили якісь питання чи не зовсім коректно підносили себе відносно вакансії і спеціальності. Уточніть, що вас цікавить саме його думка, як експерта, і це важливіше, ніж відмова в працевлаштуванні. Швидше за все, інтерв'юер піде вам на зустріч, а ви зможете зробити висновки на майбутнє.

По-третє, після загальних характеристик постарайтеся з'ясувати у інтерв'юера більш конкретні причини ймовірної відмови. Звичайно, зробити це потрібно не прямо, а за допомогою навідних запитань. Наприклад: «Ви згадали, що мої навички ... Наскільки це критично для роботи у вашій компанії?» І т.п.

Зіставивши і проаналізувавши відгуки, ви зможете більш достовірно оцінювати свої можливості і перспективи, що допоможе точніше визначати пріоритети, підкаже, яку галузь знань слід підтягнути і яким нюансам приділити більше уваги.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su