Sunday, January 11, 2015

Чи є різниця між резюме та CV

Напевно під час пошуку роботи багатьом зустрічалася абревіатура «CV». Зазвичай це сприймають, як синонім резюме. Але якщо роботодавець просить вас прислати або надати на співбесіді CV, чи підійде звичайне резюме?

CV (у перекладі з лат. Сurriculum vit? - «хід життя») передбачає більш об'ємний документ, ніж класичне резюме. У ньому повинні бути перераховані всі спеціальності, які ви отримали, додаткові курси, місця роботи, посади, які ви обіймали та обов'язки в хронологічному порядку. Для деяких спеціальностей, наприклад, журналістів та науковців, в CV повинні бути включені всі їхні публікації, конференції, в яких вони брали участь, стажування і т. П. У деяких випадках в CV можуть бути включені навіть тексти деяких робіт. Таким чином, CV може досягати декількох десятків сторінок.

На відміну від CV, резюме - більш стислий документ, в якому зазначені ключові, найбільш важливі моменти вашої професійної діяльності. Також в резюме місця роботи вказуються у зворотному хронологічному порядку. Акценти щодо досвіду, навичок і досягнень можуть бути індивідуально розставлені під конкретну вакансію. Таким чином, резюме одного кандидата можуть мати різний зміст залежно від вакансії, на яку його відправляють. сайт рекомендує так робити, тому що це дозволяє привернути увагу роботодавця до вашої кандидатури і збільшити шанси на працевлаштування.

У класичному розумінні CV використовується зараз досить рідко. Роботодавці або агентства часто обмежені в часі, їм доводиться розглядати велику кількість відгуків на вакансії. А завдяки резюме роботодавець може швидко скласти своє враження про кандидата, що значно економить час.

Якщо вас просять вислати CV чи це вимога зазначено в оголошенні про вакансію, то швидше за все мається на увазі звичайне резюме, іноді резюме англійською мовою, якщо знання мови - ключова вимога. Якщо є можливість, звичайно, варто уточнити, що саме від вас хочуть. Але в більшості випадків можете сміливо відправляти своє звичайне резюме, якщо воно, звичайно, правильно складено .

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su