Sunday, December 14, 2014

5 речей, які роботодавець шукає в резюме

Неважко дізнатися, які навички і якості роботодавець шукає в кандидатах - вони описані в вакансії. А ось дізнатися, на що роботодавець зверне особливу увагу у вашому резюме - уже не так просто.

Уявіть, що ви роботодавець. У вас в компанії є одна відкрита вакансія, 50 резюме на розгляд і зовсім мало часу до важливої зустрічі. З чого почати, куди дивитися, і кого запросити на співбесіду?

сайт підготував 5 питань, які з великою ймовірністю задасть собі роботодавець для прийняття цього рішення. Чи зможе ваше резюме відповісти на них?
Чиє це резюме?

Ваше ім'я не є відповіддю на це питання. Роботодавцю хочеться дізнатися вас якнайкраще за такий короткий час. Так що переконаєтеся, що ваша характеристика досить повна, але максимально коротка. Це складно, але хто казав, що буде легко? Приділіть увагу тільки найважливішого, тому що характеризує вас як професіонала. Зараз роботодавцю важливо знати, чи впорається цей кандидат з роботою, а дізнатися вас як людину він ще встигне.
Наскільки він дійсно хороший?

Перерахувати навички і якості - це одне, а от довести, що вони у вас дійсно є - зовсім інше. Особливо, якщо ви використовуєте такі ж характеристики себе, як і всі інші. Уникайте кліше. Краще покажіть, що ви зробили значуще на минулій роботі. «Відповідальний» - це, звичайно, добре, але як проявлялася ваша відповідальність на попередніх посадах? Стандартні фрази і формулювання - це просто і зручно, але ними нікого не переконаєш.
Це резюме унікальне?

Це не означає, що ваше резюме повинно бути якимось суперособенним. Унікальність його має полягати в тому, що ви приділили час на його правку згідно специфіки і опису вакансії , на яку ви його надсилаєте. Звичайне універсальне резюме без праці розпізнається роботодавцями. І якщо ви прислали саме таке, то роботодавець вирішить, що ви не особливо зацікавлені в роботі в цій компанії, що не заглибилися в її деталі і просто намагаються удачу, розіславши це резюме ще в десятки компаній. В наслідок чого, на співбесіду він запросить більш старанного і зацікавленого кандидата, який попрацює над своїм резюме.
А де ж досягнення?

Досвід і досягнення - дуже різні речі. Не старайтесь перерахувати якомога більше місць колишньої слави, а намагайтеся наочно показати цю славу. Описувати кожну обов'язок кожної посади - досить марна трата часу, роботодавці і так знають обов'язки цих посад. Опишіть важливі досягнення свого професійного шляху, доведіть, що ви - людина справи, а не порожніх слів.
Чому я це досі читаю?

Вам би точно не хотілося, щоб людина, яка тримає в руках ваше резюме задав собі таке питання. Вихід з цієї ситуації - так подати інформацію, щоб роботодавцю навіть не доводилося дочитувати його до кінця в надії, що хоча б в кінці знайдеться привід запросити цього здобувача на співбесіду . Все найважливіше - у початок, а не на закуску. І, звичайно ж, перед відправкою резюме на вакансію обов'язково перечитайте його кілька разів, зіставте з описом вакансії і запитайте себе: «Цей кандидат підходить? Запросити його на співбесіду? ».

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su