Friday, December 19, 2014

Правильно розповідаємо історії на співбесіді

Історії розповідають не тільки мисливці і рибалки. Правильно розказана історія з особистого професійного досвіду може не просто вразити потенційного роботодавця, а й гарантувати працевлаштування.

На співбесіді можна не тільки відповідати на запитання інтерв'юера і схвально кивати на його висловлювання. Ніщо так не розповість про ваші досягнення, досвіду, вміння вирішувати поставлені завдання і виходити переможцем зі складних ситуацій, як хороша історія з професійного життя, або декілька історій.

Якщо ви будете відповідати на запитання інтерв'юера, приводячи в приклад робочі ситуації з минулого, це покаже вас, як досвідченого професіонала, який стикався з проблемами і вміє їх вирішувати не в теорії, а на практиці.

Тому сайт рекомендує заготовити невелику бібліотеку таких історій, щоб в потрібній ситуації просто дістати відповідний розповідь з шафи.

Будь-яка така історія повинна складатися з трьох частин:

    Чітке і зрозуміле опис проблеми.
    Опис способів, за допомогою яких проблема була вирішена.
    Опис результатів і наслідків.

Які ж історії варто підготувати?
Уважно прочитайте вимоги до кандидата і майбутні обов'язки

До кожного вимогу в описі вакансії спробуйте підібрати історію з досвіду, яка підтвердить у вас наявність необхідних навичок. Запишіть її, історія не повинна бути занадто довгою. А потім репетируйте. Якщо у вас немає підходящої історії, підберіть таку, де ви долали схожі труднощі. У цьому випадку почніть зі слів: «Конкретно з таким я не стикався, але ситуація була дуже схожа».
Стандартні питання на співбесіді

Підготуйте невелику розповідь для найпоширеніших питань. Наприклад, таких:

    Які ваші сильні і слабкі сторони ?
    Ким ви себе бачите через 5 років?
    Чому вам цікава ця роботу?
    Чому ми повинні найняти вас?
    Розкажіть про себе.

Будьте готові до ситуаційного інтерв'ю

Під час ситуаційних інтерв'ю необхідно описати модель вирішення ситуації, викласти свої кроки і причини прийняття тих чи інших рішень. Якщо на такі питання відповідати історіями з професійного життя, то це буде великим плюсом. Ось приклади деяких таких питань, з якими ви можете зіткнутися:

    Наведіть приклад важливої мети, яку вам вдалося / не вдалося досягти, і опишіть, що для цього було зроблено.
    Що ви будете робити, якщо навалиться занадто багато роботи ?
    У вас виник конфлікт з колегою, як ви будете його вирішувати?
    Припустимо ви зробили помилку , що ви будете робити далі?
    Як ви вчините, якщо у вашу ідею ніхто не повірить, але ви впевнені у своїй правоті?

Підготовка до співбесіди

Добре розповідати історії і приводити правильні приклади - теж навик, який можна розвивати. Тренуйтеся вдома. Можна перед дзеркалом, можна попросити друга вислухати вас. Не думайте, що у вас все вийде тримати в голові. Візьміть ручку і папір або скористайтеся комп'ютером, щоб нічого не забути. Також не забувайте про мову тіла , в цьому випадку він відіграє важливу роль.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su