Tuesday, December 23, 2014

Що робити, якщо ви не хочете рекомендувати одного на роботу

Коли справа доходить до роботи, немає нічого важливішого репутації. Але не роботою єдиної - у всіх нас є друзі. Що ж робити, якщо друг просить порекомендувати його вашому керівництву, але ви зовсім не хочете цього робити?

Це дуже делікатна ситуація, особливо, якщо вам важливі дружні відносини і ви знаєте, що рекомендація зсередини - кращий спосіб влаштуватися у вашу компанію. А це кращий спосіб у багатьох випадках, адже кандидатуру вашого товариша як мінімум розглянуть без необхідності пробиватися через десятки інших резюме. Але як вчинити, якщо ви впевнені, що знайомий не впорається з роботою, і це лише негативно позначиться на вашому авторитеті? Але ж і дружбу псувати не можна. сайт пропонує кілька виходів з цієї ситуації.

1. Погодьтеся допомогти, але без зайвого ентузіазму. Але врахуйте, що навіть якщо ви не будете переконувати керівництво і розхвалювати свого друга, є ризик зіпсувати собі репутацію. Його резюме може бути далеко не ідеальним, а на співбесіді він і зовсім провалиться. Тому краще просто запропонувати розглянути його резюме - раптом підійде, але не робити оцінку його компетенцій.

2. Поясніть одному, чому робота йому не підійде. Не вдавайтеся до подробиць роботи та її специфіку, уникайте професійних нюансів і не оцінюйте відповідність досвіду та навичок. Наведіть більш прості аргументи: не зручно добиратися, низька зарплата, погане керівництво, постійні неоплачувані понаднормові і т. П.

3. Придумайте привід. Ви вже рекомендували знайомого і з цього нічого не вийшло? Керівництво не сильно до вас прислухається? Може вільне місце вже збирається зайняти співробітник з іншого відділу? Можна придумати вагомий привід, щоб не засмучувати одного гіркою правдою.

4. Спробуйте перенаправити його ентузіазм. Влаштуйте одному зустріч з одним із співробітників з такими ж або схожими обов'язками, щоб вони більш детально обговорили професійні нюанси. Ваш колега, як наставник, зможе дати йому корисні рекомендації, що варто підтягнути, де пройти стажування і т. П. Це не тільки вбереже вашу дружбу і репутацію на роботі, але і допоможе знайомому вдосконалюватися.

5. Скажіть все, як є. Так, це може бути непросто. Але, можливо, ваша чесність і конструктивна критика дуже допоможуть одному в майбутньому. Насамперед, ви повинні розраховувати саме на це, а не просто намагатися не вдарити в бруд перед керівництвом і колегами.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su