Monday, December 22, 2014

Найскладніша робота

Бути хорошим лікарем, відповідальним юристом, досвідченим будівельником або талановитим програмістом - непросто. Будь-яка професія вимагає від нас багато часу і сил. Але є одна найскладніша робота у світі.

Все життя ми вчимося, набираємося досвіду, вдосконалюємо навички. Ми прагнемо бути хорошими і затребуваними фахівцями. Але є одна робота, яка вимагає від нас більше, ніж диплом, ніж читання професійної літератури та відвідування тренінгів. Ця робота - бути людиною.

Хоч це і звучить банально, але, на жаль, не всі справляються з цими обов'язками. Це робота за сумісництвом, яку ми повинні виконувати 24 години на добу і без вихідних. Деякі більше уваги приділяють своїй професійній особистості, вважають, що тільки досвід і навички допоможуть їм зробити кар'єру. Але вони забувають про значущість кар'єри людини - чесного, чуйну, готового прийти на допомогу іншим. При рівних професійних якостях роботодавець з набагато більшою ймовірність захоче бачити у своїй компанії доброго, ввічливого і відповідального кандидата, на якого можна буде покластися, з яким приємно робити спільну справу. Як же стати таким кандидатом і, що важливіше, людиною?
Розібратися у визначенні

Важко кимось стати, не розібравшись ким саме. Підберемо просте визначення хорошої людини - це той, хто допомагає іншим, не закриває очі на проблеми, а намагається їх вирішити доступними для нього способами. Тому такий співробітник і в ціні.
Вийти за межі власного «Я»

Щоб бути гарною людиною потрібно звертати увагу на те, що відбувається в зовнішньому світі. Жити в своїй невеликій зоні комфорту, думати тільки про себе і про найближчих, на жаль, буде недостатньо, щоб зробити кар'єру людини. Ми не просто живемо в суспільстві, ми є частиною цього суспільства, і ми безпосередньо впливаємо на нього. Формування середовища і цінностей залежить від кожного з нас.

Ми всі розуміємо, коли інші надходять недобре: коли роботодавець не передзвонює нам після співбесіди, коли продавець навмисно неправильно дає нам здачу, коли чиновник бере хабар, піклуючись виключно про свої інтереси, коли міліціонер відпускає винного і заподіює шкоду невинному. Ми розуміємо грані моральності, але деякі можуть легко переступати через них, створюючи середовище, в якому іншим морально вчинити так само буде набагато легше. Тому не давати іншим робити погані вчинки так само важливо, як і допомагати іншим робити добрі. А для цього потрібно не забувати дивитися по сторонах і приймати рішення виходячи не тільки з власних, а й із загальних інтересів.
Проявити себе

Парадокс в тому, що довести, що ви хороший фахівець, складніше, ніж те, що ви хороший чоловік. Однак, стати хорошою людиною часто складніше, ніж професіоналом своєї справи. На співбесіді ваші позитивні якості будуть видні неозброєним поглядом, вам залишиться лише підтвердити їх. Перерахуйте кілька проектів, з якими ви допомагали колегам на попередніх роботах, але які не входили у ваші обов'язки. Велика перерва в стажі не сприйматиметься негативно, якщо в цей час ви брали участь у соціальних програмах або були волонтером. Відповідні хобі та захоплення так само розширять уявлення про вас. сайт зазначає, що багато роботодавців вибирають співробітників більше грунтуючись на їх особистих якостях. Адже, культивувати їх складніше, ніж навчити якомусь нюансу роботи.


Не забувайте звертати увагу на те, що відбувається навколо вас. Кожен може стати краще і допомогти з цим іншим. Саме на загальнолюдських принципах і якостях тримається все, що ми любимо. У самої складної роботи в цьому світі, - бути людиною, немає ні відпусток ні лікарняних.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su