Wednesday, December 17, 2014

8 речей, які потрібно знати про сучасний пошуку роботи

Хочемо ми того чи ні, світ навколо нас змінюється. Зміни зачіпають і ринок праці. Ми шукаємо роботу в інтернеті, спілкуємося з рекрутерами по електронній пошті, а роботодавці вивчають наші профілі в соціальних мережах. До всього треба бути готовими.

Розглянемо основні реалії сьогоднішнього пошуку роботи.
Резюме тільки в електронному вигляді

Якщо ви тут, то, звичайно, знайомі з цим. Як би ви не зв'язалися з роботодавцем, він попросить вас не занести їм копію вашого резюме, а відправити його по електронній пошті. Але на співбесіду все одно краще захопити з собою паперову копію, щоб воно завжди було під рукою. Навіть, якщо ви не шукаєте роботу в даний час, резюме варто регулярно доповнювати. По-перше, в потрібний момент не доведеться витрачати час на його складання. По-друге, з пам'яті можуть йти важливі деталі щодо вагомих досягнень . В електронному вигляді робити це дуже просто, тому не варто нехтувати і відкладати.
Резюме переглядають дуже швидко

Час - гроші. Зараз всі прагнуть витрачати його на різні завдання якомога менше. Рекрутери тут не виняток. Коли на одну вакансію, яку потрібно швидко закрити, приходять десятки резюме, вчитатися в кожне просто неможливо. Тому ваше резюме повинно бути лаконічним, акцентувати увагу тільки на найголовнішому і бути добре структурованим і оформленим. Тому на сайт ми рекомендуємо створювати розгорнуте резюме , заповнюючи спеціально відведені поля, щоб не мучитися з оформленням.
Супровідний лист як і раніше актуально

Але це не повинно бути великого листа, як можна подумати. Ми ж пам'ятаємо, що часу у всіх не дуже багато. Але невеликий нарис, чому вам хотілося б отримати цю роботу, і чому ви точно з нею впораєтеся, буде до речі. Звичайно, роботодавці не будуть читати кожне супровідний лист. Але після того, як вашим резюме зацікавляться, невелике доповнення тільки підвищить шанси. Це нескладно, так чому б не спробувати?
Репутація і зв'язку значать багато

Зараз ім'я шановного роботодавця в резюме означає дуже багато, як і ваші професійні знайомства і зв'язки. Тому відвідувати конференції, семінари, тренінги , курси та знайомитися з новими людьми вельми корисно. Це допоможе не тільки проникнути на прихований ринок праці, а й збільшить шанси при класичному працевлаштуванні «резюме-співбесіда».
Роботодавців хвилює тільки те, чим ви можете допомогти компанії

На жаль, але це так. Ви можете бути тричі хорошою людиною, але це не гарантує вам роботу. Відмінно, що ви багато вмієте, але що далі? Ви повинні дати чітке розуміння роботодавцю, що він отримає, найнявши вас. Які конкретно ваші досвід і навички знадобляться компанії.
Перерви в стажі не так критичні

Життя зараз більш багатогранна і різноманітна, ніж раніше. Багато хто намагається починати свою справу, беру участь у різних проектах, отримують додаткову освіту і т. П. Тому перерви в стажі вже не так критичні. Але пояснити їх все одно доведеться. Однак, корисно проведений час для саморозвитку буде тільки плюсом.
Потрібно правильно підбирати ключові слова

Ваше резюме повинне містити важливі для конкретної галузі та посади ключові слова. Саме за них зачепиться очей рекрутера, і їх знайдуть пошукові системи.
Формуйте персональний бренд

З великою ймовірністю роботодавці пошукають про вас інформацію в соціальних мережах. Тому ваш профіль повинен бути бездоганним, ну або прагнути до цього. Ваші особисті сторінки повинні говорити про вас, як про професіонала: пишіть тематичні замітки, коментуйте важливі події, ніяких граматичних помилок, нецензурної лексики і т. П. На жаль, ваша активність в соціальних мережах може здорово нашкодити , так що будьте уважні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su