Sunday, December 14, 2014

Навіщо працювати безкоштовно

Волонтери - хто вони, і навіщо працюють безкоштовно? Давайте розберемося разом, як неоплачувану працю може допомогти іншим, безпосередньо вам, і як ринок праці реагує на таку діяльність.

З французького «волонтер» перекладається - доброволець. Кожен, хто свідомо і безкорисливо трудиться на благо інших, може називати себе волонтером. Волонтером може стати кожен, хто готовий присвятити свій час і навички добровільному праці в будь-якій сфері суспільного життя, де це буде потрібно.
Навіщо

Але навіщо люди добровільно витрачають свій час і сили без всякої фінансової вигоди? В першу чергу найважливішою мотивацією є бажання допомагати іншим, зробити цей світ або чиюсь конкретну життя кращим. А поєднувати приємне з корисним - подвійно добре. Будучи волонтером можна вчитися новому, удосконалювати свої навички та отримати дуже корисний досвід, який, можливо, не зустрінеться вам на жодній оплачуваній роботі. Також це відмінний спосіб познайомитися з новими людьми, побувати в нових місцях і свої прикладом прищеплювати іншим загальнолюдські цінності.

Волонтерство не обов'язково має віднімати весь ваш час. Часто люди не можуть реалізувати всі свої бажання і потреби, працюючи тільки за професією. Добровільну працю може внести різноманітність в життя, дозволяючи відвернутися від щоденної рутини.
Волонтерство та працевлаштування

Не завжди волонтери - це чистої води альтруїсти. Як ми вже говорили, крім усього, це відмінний спосіб отримання нового досвіду, навичок, знань, корисних зв'язків. Нерідко волонтерська діяльність - це шлях до успішної кар'єри. Тут завжди можна проявити себе з кращого боку, спробувати себе в різних професійних сферах, визначитися з вибором життєвого шляху.

У зарубіжних компаніях запис в резюме про волонтерську діяльність є вагомим аргументом на користь кандидата. В українських компаніях ця практика також набирає обертів. Адже, якщо кандидат займався волонтерською діяльністю, можна бути впевненим у його активної життєвої позиції, позитивних людських якостях, любові до праці. Такі працівники завжди в ціні. До того ж ви завжди можете розраховувати на рекомендації від координатора, які також будуть хорошим плюсом при працевлаштуванні.

Для молоді робота волонтером може бути відправною точкою в професійному житті. Вони зможуть отримати досвід взаємодії з іншими людьми, навчаться нести відповідальність і зможуть визначити свої подальші кроки.
Добровільна у світі та Україні

Волонтерський рух у багатьох країнах світу вкрай популярно. У свідомому суспільстві завжди є люди, для яких праця на благо інших є способом самореалізації та самовдосконалення.

Згідно з недавніми дослідженнями, в Європі 23% населення бере участь у волонтерській діяльності, в США - 26%, в Австралії добровільної роботою займаються 36% жителів. В Україні поки тільки 10% населення мало досвід волонтерської діяльності. Цифра невелика, але з кожним роком число волонтерів зростає.

Приклади відомих волонтерських акцій в Україні.

    Дніпропетровське товариство захисту тварин «Вірність» на добровільних засадах щорічно рятує і знаходить новий будинок для більш, ніж 1000 бездомних та покинутих тварин.
    Всеукраїнський волонтерський центр «Пошук зниклих дітей» протягом минулого року допоміг знайти понад 350 дітей по всій Україні.
    Волонтерська діяльність не обов'язково передбачає тривалий або постійний період зайнятості. Це можуть бути і одноденні добровільні акції. Наприклад, у 2013 році акція «Зробимо Україну чистою!» Зібрала понад 140 тис. Добровольців, які разово вийшли на прибирання вулиць в 380 містах України. І таких прикладів дуже багато.


Пам'ятайте, зробити життя кращим здатен кожен з нас. У кожного є така можливість. Хто знає, може саме волонтерство стане вашим вхідним квитком в роботу на благо іншим і самих себе.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини uucraft.ru urkarl.ru urganchshahar.uz uz-gis.in.ua uzb.stv.uz uz-antiterror.uz uzi.kz vareza.biz vakfikebirhaciziyahabibogludernegi.com vashpartner.su